Gratis kerstboom klanten voedselbank

De decembermaand is traditioneel niet alleen gezellig, maar vaak ook duur. Cadeautjes voor Sinterklaas, kerstvieringen, oud en nieuw… Ongeveer één op de tien huishoudens kan nauwelijks rondkomen en met de stijgende kosten voor levensonderhoud, wordt dit een extra grote uitdaging. Een kerstboom is voor sommige huishoudens dan ook niet vanzelfsprekend. Het Financieel Netwerk Rijswijk heeft daarom dit jaar een leuke verassing.

Gratis kerstboom klanten voedselbank

Door het Financieel Netwerk Rijswijk is het initiatief genomen om voor de klanten van de Voedselbank Rijswijk iets extra’s te doen. Zij krijgen een waardebon waarmee ze een kerstboom kunnen ophalen bij de kerstbomenlocatie op het plantsoentje bij de Nieuwe Kerk (hoek Steenvoordelaan en Generaal Spoorlaan). Daarnaast krijgen ze een waardebon om kerstversiering op te halen bij de Weggeefwinkel in Oud Rijswijk (Esdoornstraat 3A).

Lichtpuntje

Kerstboomverkoper Chris Sprin werkt graag mee aan de actie. Chris: “Ik vind het een mooi maatschappelijk initiatief. Voor mensen met een klein budget is een kerstboom vaak te duur. Met deze actie krijgen ze toch de mogelijkheid om het kerstgevoel in huis te halen”.

Wethouder Larissa Bentvelzen: ‘ik ben heel blij dat het gelukt is dit jaar kerstbomen te regelen voor mensen die het al niet breed hebben. En bij een kerstboom hoort uiteraard kerstversiering. Dankzij de vele spullen die onze weggeefwinkel krijgt van onze inwoners zijn we ook in staat dit mogelijk te maken. Met de boom en de versiering hopen we dan toch letterlijk en figuurlijk weer een lichtpuntje te creëren in iemands leven.’