Kennisproeverij Financiële problemen op de werkvloer

Datum: donderdag 17 oktober 

Tijd:     13:30 – 17:00

Locatie: Rabobank Regio Den Haag, Bezuidenhoutseweg 5 in Den Haag

Wist u dat: 62% van de werkgevers te maken heeft met werknemers met financiële problemen.Een werknemer met schulden al snel 13.000 euro per jaar kost.45%van de Nederlandse huishoudens moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Bij 20% er zelfs sprake is van een problematische schuld. Bron: Nibud 

In samenwerking met het Rabobank Regio Den Haag en met ondersteuning van Nibud organiseren we een “Kennisproeverij” over werknemers met financiële problemen. 

U krijgt de mogelijkheid om kennis en ervaring over dit onderwerp te delen en u kunt deelnemen aan twee van de drie aangeboden workshops:

Workshop 1: Omgaan met medewerkers met schulden

Handvatten en praktische tips om als werkgever adequaat om te gaan met werknemers met schulden. Wat kunt u doen en wat mag u doen?

Workshop 2: ​Gespreksvoering bij medewerkers die schulden hebben

Kennismaken en oefenen met een concreet stappenplan voor het voeren van een gesprek over financiële problemen.

Workshop 3: Van deurwaarder tot loonbeslag

Het incassotraject wordt doorgenomen, waarbij de meest voorkomende partijen, stukken en juridische termen aan bod komen. Met veel praktijkvoorbeelden, voorbeelddocumenten en oefeningen wordt een brug geslagen naar uw praktijk.

Aanmelden

De kennisproeverij is bedoeld voor werkgevers en HRM-managers.

Er is ruimte voor 45 deelnemers dus meldt u snel aan via info@rijswijksedialoog.nl

Het Financieel Netwerk Rijswijk is een netwerk van bedrijven en maatschappelijke organisaties met als doel aandacht te blijven geven aan het bestrijden van (verborgen) armoede en schulden.