Ook dit jaar is Sinterklaas langs geweest

Ruim duizend kinderen in Rijswijk van ouders met een laag inkomen kunnen ook sinterklaas vieren dankzij de kracht van samenwerking. Voor de eerste keer is op initiatief van het Financieel Netwerk Rijswijk (FNR) een mooie samenwerking ontstaan tussen KEI Rijswijk, de Weggeefwinkel, PGB Diaconie, de Rijswijkse Uitdaging, de Voedselbank, AZC en Sintvoorieder1.

Afgelopen jaren deed elke organisatie zelf iets voor de kinderen, maar veel kinderen werden niet bereikt. Door samen te werken aan de december regeling zijn er ruim duizend cadeautjes gegeven aan kinderen in Rijswijk.  

Aan de ene kant dus een groot succes, aan de andere kant jammer dat het nodig is. Het sinterklaasfeest is voor vele gezinnen die in armoede leven helaas een extra bron van zorg. Dan helpt de gezamenlijk actie waar ouders die financieel geen ruimte hebben zich kunnen melden voor een cadeautje voor hun kinderen. Het blijf niet bij een eenmalige actie. Het idee is om dit jaarlijks te doen en wellicht zijn er ook nog andere organisaties die zich hierbij willen aansluiten. Want hoe meer kinderen er bereikt worden, hoe beter. Want elke kind wordt blij van een sinterklaascadeautje.