Wat doen we

Het Financieel Netwerk Rijswijk (FNR)

In het FNR slaan we de handen ineen door maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven te verbinden, met als gemeenschappelijk doel om verborgen armoede en schulden effectief aan te pakken.

Onze inzet binnen het Financieel Netwerk Rijswijk is gericht op het versterken van de financiële veerkracht van de inwoners van Rijswijk. Wij geloven in veerkracht met een helpende hand, omdat we ons bewust zijn van het feit dat sommige individuen deze uitdagingen niet alleen kunnen overwinnen. Gelukkig hoeven ze dat ook niet. Het cruciale punt is dat mensen weten waar ze hulp kunnen vinden. Onze specifieke aandacht gaat uit naar drie essentiële doelgroepen: Inwoners, jongeren en ondernemers.

Inwoners:

Voor huishoudens streven we naar financiële redzaamheid, wat we ook wel “Geld Fit” noemen. Onze aanpak richt zich met name op preventie en vroegtijdige signalering. We combineren slim digitale hulpmiddelen met persoonlijke hulpverlening en bundelen de krachten van lokale initiatieven om daadwerkelijk het verschil te maken.

Jongeren

Is het normaal dat jongeren schulden hebben? Begrijpen ze echt de consequenties van het afsluiten van een telefoonabonnement of het lenen bij DUO voor hun studie? In samenwerking met scholen werken we aan ons project: “Jongeren & Geld Carrousel”, waarbij we educatieve programma’s en ondersteuning bieden om financiële bewustwording te vergroten.

Ondernemers

Werknemers met geldproblemen vormen een kostbare kwestie voor werkgevers. Volgens het NIBUD bedragen de extra kosten al snel zo’n € 13.000 per jaar, denk aan kosten voor het verwerken van loonbeslag, extra ziekteverzuim en verminderde productiviteit van de medewerker. In samenwerking met bedrijven streven we naar de financiële redzaamheid van medewerkers, met specifieke programma’s en adviesdiensten.

Projecten

Onze aanpak is projectmatig. Het ene project richt zich op jongeren, het andere op gezinnen, het ene op preventie en het andere op het verhelpen van financiële problemen. Samen met onze partners en de gemeenschap zetten we ons in om op diverse fronten positieve veranderingen teweeg te brengen en duurzame financiële veerkracht te bevorderen.