Zorgverzekeringslijn

Hoe zit het nou met die zorgverzekering? Waarom is een zorgverzekering verplicht in Nederland? Krijg je zorgtoeslag als je ouders jouw verzekering betalen?
Wat weet jij al van zorgverzekeringen?
Om antwoord te krijgen op jouw zorgverzekeringsvragen kun je de workshop 18+? Verzekeren dus! van Zorgverzekeringslijn.nl volgen. Tijdens deze workshop gaan wij met elkaar in gesprek over de verplichte zorgverzekering.
Om te kijken wie het meeste weet over de zorgverzekering gaan wij aan het einde van de workshop een QUIZ spelen en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van…

Zorgverzekeringslijn is een onafhankelijk informatie- en adviespunt voor mensen met zorgverzekeringsschulden en voor onverzekerden. Zorgverzekeringslijn geeft hulpvragers en hulpverleners op een laagdrempelige manier juridisch advies over het oplossen van zorgverzekeringsschulden en het tegengaan van onverzekerdheid. Alle activiteiten worden gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit maakt de dienstverlening kosteloos. Zorgverzekeringslijn verzorgt gastlessen op scholen en workshops aan professionals binnen het sociaal domein. Bij de gastlessen krijgen jongeren praktisch advies over het afsluiten van een zorgverzekering en het voorkomen en oplossen van zorgverzekeringsschulden.