Doe mee aan de Challenge Armoede 2022

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen? En wat doe je als je merkt dat financiële problematiek een structurele oorzaak heeft? Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen lopen tegen de grenzen van hun handelingsruimte aan. Daardoor kunnen zij niet altijd doen wat nodig is. In de week van de Challenge Armoede (10 – 14 oktober 2022) besteden Movisie extra aandacht aan politiserend werken, ofwel het agenderen en aanpakken van structurele problemen. 

Structurele oorzaken
De Challenge Armoede geeft professionals, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en andere geïnteresseerden achtergrondinformatie en handvatten om armoede te signaleren en aan te pakken. Sommige mensen lopen een groter risico op armoede dan anderen. Maar onverwachte gebeurtenissen zoals een scheiding, stijgende energieprijzen en toenemende inflatie, laten zien dat ook andere groepen in Nederland kwetsbaar zijn. In de challenge wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het agenderen van structurele oorzaken, zoals ontoereikende uitkeringen, het ingewikkelde toeslagenstelsel dat tot problemen leidt of gebrek aan betaalbare woonruimte. Een professional kan dan nog zo zijn best doen, maar bestaansonzekerheid vraagt ook om een aanpak van oorzaken op macroniveau.

Aanmelden kan via aanmeldformulier Challenge Armoede 2022

Meer informatie kan via https://www.movisie.nl/agenda/challenge-armoede-10-14-oktober-2022

Tip: ga de uitdaging samen met je collega’s aan! Schrijf je gezamenlijk in en bespreek de opdrachten in jouw team. Laat ons weten