Schoolspullen Rijswijk

Een Warm Welkom voor het Nieuwe Schooljaar dankzij Samenwerking

Met de start van het nieuwe schooljaar worden de straten opnieuw bevolkt door vrolijke fietsende kinderen, hun schooltassen gevuld met linialen, schriften, pennen en sportkleding. Niettemin is dit voor lang niet alle gezinnen vanzelfsprekend, vooral wanneer het budget beperkt is.

In Rijswijk maken maar liefst 1556 kinderen tussen 4 en 18 jaar gebruik van een Ooievaarspas. Ondanks de onvermoeibare inzet van de gemeente Rijswijk om ouders te ondersteunen met de Schoolspullenpas, blijkt soms dat dit niet voldoende is. Dit jaar hebben we gezien dat de kosten op nationaal niveau zijn gestegen, een uitdaging waar Rijswijk niet alleen voor staat.

Gelukkig schijnt er een schitterend licht op deze situatie, dankzij de vrijgevige financiële steun en inzet van KEI Rijswijk, de Protestantse Gemeente Rijswijk, Rotary Club Rijswijk en het Financieel Netwerk Rijswijk. Deze mooie samenwerking heeft ontelbare kinderen de kans gegeven om met vol vertrouwen aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Gezamenlijk verspreiden we een krachtig positieve invloed binnen de gemeenschap en tonen we aan dat we gezamenlijk elke uitdaging aankunnen, hoe groot die ook mag lijken.