Energietoeslag verhoogd

Energietoeslag verhoogd, uitbetaling volgt uiterlijk 1 november

Door de stijgende energieprijzen blijven mensen moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het kabinet op 7 juli 2022 besloten de eenmalige energietoeslag te verhogen van € 800,- naar € 1.300,-. Dat geldt uiteraard ook voor inwoners van Rijswijk. De gemeente gaat per direct aan de slag met de uitbetaling van het aanvullende bedrag aan alle rechthebbende huishoudens.

De eenmalige toeslag van € 800,- per huishouden is eerder dit jaar uitgekeerd aan alle huishoudens met een inkomen tot maximaal 130% van het Wettelijk Sociaal Minimum.

Wilt u weten wanneer u de aanvullende energietoeslag kunt verwachten?

Hieronder leest u wat voor u van toepassing is:

  • Heeft u een uitkering van de gemeente, zoals bijstand, IOAW- IOAZ of BBZ? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt dat u de aanvullende € 500,- uiterlijk 1 november 2022 op uw rekening krijgt.
  • Heeft u eerder de energietoeslag aangevraagd en is deze aan u uitgekeerd? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt dat u de aanvullende € 500,- uiterlijk 1 november 2022 op uw rekening krijgt.
  • Is uw aanvraag nog niet afgehandeld of gaat u nog een aanvraag energietoeslag indienen? Dat krijgt u binnen de wettelijke termijn van acht weken (vanaf het moment van aanvraag) een bedrag van € 1300,-.

Let op:

De gemeente Rijswijk heeft de aanvraagtermijn voor de energietoeslag gewijzigd. U kunt nog tot uiterlijk 31 december 2022 een aanvraag voor de energietoeslag indienen.

Meer weten?

Heeft u recht op de energietoeslag, maar nog geen aanvraag ingediend? Vul dan vóór 31 december het aanvraagformulier in op onze website. Wilt u weten hoe u energie kunt besparen in uw woning? Kijk dan op rijswijk.nl/schakeltover voor praktische tips en advies.

Energietoeslag 2023

Het kabinet heeft op 20 september 2022 aangekondigd dat de eenmalige energietoeslag van ongeveer €1.300,- in 2023 opnieuw wordt uitgekeerd. U kunt hiervoor nog geen aanvraag indienen. Als hier meer over bekend is, informeren wij u hierover op onze website.