Initiatieven in Rijswijk 3e week

Afgelopen dagen zijn er vele initiatieven en acties gestart. Onderstaand initiatieven die bij ons bekend zijn:

Stoepkrijtoproep van kinderen, dansen en bewegen op Hollandse liedjes voor ouderen van Onderwatershof, bloemen en kaartjes die naar een verzorgenhuis gaan. Ondernemers die bloemen verkopen en voor elke verkochte plant gaat een plant naar een zorginstelling.

Brief burgemeester voor Rijswijkse schoolkinderen

Een bijzonder was de brief van burgemeester Michele Bezuijen aan de Rijswijkse schoolkinderen. Om hun in deze tijd een hart onder de riem te steken (zie bijgevoegd). Daarbij zorgt verplicht thuiszitten terwijl de gewone afleiding wegvalt in veel gezinnen voor de nodige stress. Maar dit is extra moeilijk voor kinderen die in hun gewone leven thuis al moeilijk hebben. Afgelopen tijd wordt er veel meer gebeld met de kinderentelefoon.

Rijswijkse kerken en de Voedselbank:

Paastientje van kerken voor klanten van voedselbank. De protestantse kerken en de katholieke parochies geven vanwege Pasen een extra supermarkt-bon van € 10 aan klanten van de Voedselbank. Dit als extraatje naast de € 15 euro bon die ze al van de gemeente krijgen.
De Voedselbank Haaglanden open vanaf 7 april gedeeltelijk weer haar deuren. Dat wil zeggen dat ze beziggaan met de voorbereidingen om weer voedselpakketten te verstrekken.

Hoe gaat het met alle initiatieven die al waren gestart?

Don Bosco:

gaat door eind april door met het bezorgen van verse maaltijden. Vanaf a.s. maandag met een nieuwe menu. Kijk en bestel een van hun maaltijden. Meer dan 100 inwoners gingen u al voor. https://www.facebook.com/donboscorijswijk

Don Bosco denkt aan jullie! Er zijn mooie kaartjes gemaakt voor de vrijwilligers en bewoners van Cardia.

Haaglanden Beweegt:

De ‘Ontdek je talent vanuit huis’ opdrachten en challenges van TBI en de Panna Knock Out tips en trics van Sportief Besteed Groep worden nog steeds actief online gepost.
Daarnaast wordt er ook nieuwe content op de Facebook- en Instagrampagina’s gedeeld, zoals vlogs waarin de Programmacoördinatoren van TBI zich voorstellen en er is op 6 april een video online gekomen waar ingespeeld wordt op social distancing. Deze video is gemaakt door Rijswijkers voor Rijswijkers waarbij #samenrijswijk de boodschap is. Team Brede Impuls is op Facebook en Instagram te vinden:https://www.facebook.com/Team-Brede- Impuls-Rijswijk-101251031516904/ en www.instagram.com/tbirijswijk.

Trias: Werkt hard aan een alternatief voor de normalen lessen. De lessen worden online live (interactief) en/of via leuke instructiefilms voorgezet. Alle danslessen kunnen doorgaan, voor instrumenten is dat moeilijker omdat niet iedereen een piano, keyboard of een drumstel in huis heeft. Maar Trias is druk bezig opzoek naar oplossingen.

Bibliotheek aan de Vliet:

Op de facebook pagina van de bibliotheek zijn er allenmaal creatieve opdrachten te volgen. Van een minicfraft-selfie tot hoe werkt een batterij? Maar ook is de ThuisBib gewoon open en kan je allemaal boeken lezen of luisteren.

Welzijn Rijswijk brede aanbod ook voor jongeren:

Op 1e en 2de Paasdag zullen we via facebook welzijn Rijswijk live, facebook Gaby Keasberry team jeugd en op de site van welzijn Rijswijk meerdere filmpjes plaatsen. In de filmpjes zitten letters verborgen. Per dag kun je met de letters een woord maken. We dagen jongeren uit om zelf ook een filmpje te maken met ” 1,5 meter afstand” erin verwerkt. Er valt een heerlijke chocolade paashaas te verdienen!

Power-up online: jongeren van 14 tot 36 spelen online spelletjes met elkaar. Met volgende link kom je inde groep: https://discord.gg/Mszgjq9

Boostcamp en Boostcamp jr.: hier delen we filmpjes van oefeningen die je kunt doen en op de gebruikelijke boostcamp tijd is er een live sessie van Martijn, onze Boostcamp trainer. We werken hier ook samen met Sport & Welzijn (Leidschendam Voorburg) die ook hun work- outs hier kunnen plaatsen.

Met volgende link kom je inde groep:
Boostcamp JR https://discord.gg/szu3R7Dpage2image65686720page2image65686912page2image65687104page2image65687296page2image65687488

Boostcamp SR https://discord.gg/cexgy7v
Crea-Hoek: hier kun je allerlei leuke creatieve ideeën opdoen om thuis zelf te maken. Met

volgende link kom je inde groep: https://discord.gg/yBf7Azb

Corona Corner: al je vragen kun je hier stellen over Corona. We informeren jongeren over stand van zaken maar ook praktische tips (wat als je nu geen bijbaantje meer hebt etc.) Je mag ook je verhaal hier delen. Met volgende link kom je inde
groep: https://discord.gg/TxN92ET

Superchef’s: maak een lekker makkelijk gerecht. Met volgende link kom je inde groep:https://discord.gg/HVaRMYQ

Stay Connected: voor de jongeren van 18 en ouder die ervaring hebben in de jeugdhulp is het opbouwen van een netwerk belangrijk. Nu we onze activiteit op de 3de donderdag van de maand niet kunnen doen proberen we toch contact te houden met de jongeren. Dit doen we door 1 op 1 contact te zoeken via telefoon/WhatsApp en toch een online activiteit door te laten gaan. Als jongerenwillen aansluiten kunnen ze contact opnemen
met Gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl

Reis door het lichaam: In plaats van de training biedt Welzijn Rijswijk de mogelijkheid aan om het E-book te ontvangen. Een boek vol leuke puzzels, spelletjes, teken-, knutsel- en bewegingsactiviteiten met als thema het menselijk lichaam, online dansjes en ontspanningsoefeningen. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Hopelijk zie ik de kinderen alsnog een keer in de training Reis door het lichaam. Voor het e-book stuur een mail

naar Gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nleren in de lm 8 jaar
Jongerencoaching: Verder kunnen jongeren nog steeds met een jongerencoach gekoppeld

worden. Weliswaar online.

Ambulant: Vanaf deze is het jeugdteam weer ambulant in Rijswijk. Dit om jongeren erop te attenderen zich aan de regels te houden om de veiligheid te kunnen borgen. Tijdens deze rondes gaan zij jongeren ook verwijzen naar de activiteiten en interventies die vanuit Welzijn Rijswijk en de andere in Rijswijk actieve organisaties aangeboden worden.