Wat doen we

Rijswijkse Dialoog

Verbinden

Wij verbinden maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven om samen verborgen armoede en schulden aan te pakken.

We brengen maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven samen om verborgen armoede en schulden gezamenlijk aan te pakken.

Bij Rijswijkse Dialoog zetten we ons in voor de financiële veerkracht van Rijswijkers. We geloven in veerkracht met een helpende hand, want we begrijpen dat sommigen het niet alleen kunnen. Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat mensen weten waar ze hulp kunnen vinden. Onze focus ligt op drie cruciale groepen: huishoudens, jongeren en bedrijven.

Huishoudens
Voor huishoudens zetten we in op financiële redzaamheid. Geld fit noemen we dat. We richten ons vooral op preventie en vroegsignalering. Hierbij combineren we digitale hulpmiddelen en persoonlijke hulpverlening op slimme wijze. Ook zorgen we dat lokale initiatieven hun krachten bundelen. Om écht het verschil te kunnen maken.

Jongeren
Schulden maken is normaal onder de jeugd. Maar is dat wel zo normaal? En weten ze wel waar ze aan beginnen bij het sluiten van een telefoonabonnement? Of lenen bij DUO voor hun studie? Wij werken samen met scholen met onze project: Jongeren & Geld Carrousel

Bedrijven

Werknemers met geldproblemen zijn kostbaar voor werkgevers. Volgens NIBUD bedragen de extra kosten al snel zo’n € 13.000 per jaar. Denk hierbij aan kosten voor het verwerken van loonbeslag, extra ziekteverzuim en lagere productiviteit van de medewerker. Samen met bedrijven werken we aan de financiële redzaamheid van medewerkers.

Projecten 

Wij werken op basis van projecten. Het ene project gericht op jongeren, het andere op gezinnen, het ene op preventie en het andere op verhelpen. Lees op de pagina over de  huidige projecten.